óratípusok

Egy hely, ahol a tested és a lelked harmóniába kerül, egy óra ahol minden újra egész lesz

óratípusok

Egy hely, ahol a tested és a lelked harmóniába kerül, egy óra ahol minden újra egész lesz

Tanácstalan vagy melyik óratípus illene az igényeidhez?

Semmi baj, segítünk! Nincs más teendőd, mint kitölteni a csupán 6 kérdésből álló kérdőívünket, amit pontosan azért készítettünk, hogy könnyedén kideríthesd milyen órára lenne érdemes bejelentkezned!

Recovery pilates

Pilates recovery

A recovery pilates egy pilates szemléletű gyógytorna szolgáltatás. A teljes testet edzük, a tartást és az erőnlétet, hajlékonyságot javítjuk míg extra figyelmet fordítunk a sérült vagy panaszos területre.

A kezelések mindig személyre szabottan történnek, részletes vizsgálattal kezdődnek. Elsőként a fájdalmak enyhítésére törekszünk, így az első alkalmakkor jellemzően a fizioterápiás technikák teszik ki a kezelés nagyobb részét. A panaszok enyhülésével egyre nagyobb teret kapnak majd az erősítő, rugalmasító pilates gyakorlatok is, míg végül visszatérhetsz korábbi edzésedhez vagy csatlakozhatsz valamelyik pilates csoportba ahol már a fájdalommentes állapot hosszú távú fenntartása a cél. 

A recovery pilates azoknak javasolt, akik valamilyen mozgásszervi probléma miatt még nem érzik késznek magukat arra, hogy csoportos pilates órára járjanak, vagy egy akut fájdalom miatt nem tudnak részt venni szokásos edzésükön.

Reformer pilates

egyéni / duó Reformer pilates

A reformer pilates gép lehetőséget ad arra, hogy a gravitáció kikapcsolásával mozogjunk, így maximális izommunkát végrehajtva, levéve a túlzott terhelést az ízületekről.

Az egyéni órát azoknak ajánljuk, akiknek bármilyen mozgásszervi vagy egyéb panaszuk van, hiszen így lehetőségünk lesz személyre szabni az edzéstervet, valamint a reformer gép segítségével el tudjuk kerülni a panaszos terület túlzott terhelését.

Kiváló megoldás az egyéni vagy páros pilates óra azoknak is, akik személyesebb hangulatban szeretnék élvezni a pilates órát, és a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban szeretnék fejleszteni testük állóképességét, erejét és rugalmasságát.

Az egyéni, személyre szabott edzésprogrammal, gyors és hatékony eredményeket tudunk elérni. A közös munka megkezdése előtt minden esetben átbeszéljük a célokat esetleges panaszokat, betegségeket.

csoportos Reformer pilates

Csoportos gépes óráink négy főre limitáltak. A jó hangulatú kiscsoportos órák garantáltan kihívást fognak jelenteni. A talaj repertoár mellett, a résztvevők mindegyike reformeren fogja végezni a gyakorlatokat.

A pilates gépek különböző erősségű rugóellenálással működnek, ez lehetővé teszi bizonyos gyakorlatok nehezítését vagy könnyítését. A gravitációs erő kiiktatásával végezhetünk bizonyos erősítő és nyújtó gyakorlatokat ízületkímélő módon.

Felhívjuk kedves figyelmed, hogy ha először csatlakozol gépes csoportos óránkhoz, az első alkalmat megelőzően ajánljuk, hogy egy személyi edzésen részt vegyél. Ennek az a célja, hogy közelebb kerülj a pilates módszerhez, illetve, hogy megtanuld a gép biztonságos használatát, és annak az egyéni igényekhez való beállítását.

Talaj pilates

csoportos Talaj pilates

A pilatesben elsődlegesen a mély törzsizmok fejlesztésével foglalkozunk, így képezve stabil, biztos alapot minden mozgásnak, javítva a testtartást és a légzést. Az órákon végig koncentrálunk a gyakorlatok helyes kivitelezésére, így, miközben a cikázó gondolataink lecsendesednek, a testünk, izmaink dolgoznak.

Ajánlom mindenkinek, aki szeret csapatban tornázni, javítana a testtartásán, szeretne erősödni és növelni az ízületei mozgástartományát, ezzel csökkentve a sérülések esélyét, vagy csak szeretne kikapcsolódni egy hosszú, fárasztó nap után.

senior Talaj pilates

A senior pilates a hagyományos pilates alapelveire épülő torna, módosított gyakorlatokkal a 60 év felettiek igényeihez, testi adottságaihoz igazítva.

A kis létszámú órák garantálják a biztonságos mozgást, valamint a kellő figyelmet az oktató részéről. Itt nem kell félned attól, hogy esetleg valamelyik gyakorlatot nem tudod elvégezni, hiszen az órákat diplomás gyógytornászunk tartja, aki azonnal alternatívákkal áll a rendelkezésedre. A senior torna célja, hogy a mindennapi életedet megkönnyítsük, az önálló életviteledet minél tovább fenntartsuk.

Bővebben

Testünk mozgásra lett tervezve, ez pedig idősebb korban is elengedhetetlen. Az ízületek átmozgatása, mobilizálása, az erő és állóképességi feladatok mellett a koordinációt és az egyensúlyt fejlesztő gyakorlatokkal színesítjük az órát.

 

Életed harmadik szakaszában az érzékszervek és az izmok gyengülésével az egyensúlyrendszered is romlik. Nagyobb az elesés veszélye, és ennek következményei is súlyosabbak lehetnek, mint korábban. Ezért az egyensúly-érzék fejlesztés hangsúlyos feladata a senior pilatesnek.

 

Tisztában vagyunk vele, hogy idősebb korban a testünk már nem tökéletes, de emiatt sosem kell szégyenkezned, ez a csoport a hozzád hasonló korú embereket gyűjti össze.

 

Legyél büszke magadra, hogy fellépsz az öngondoskodás egyik fontos lépcsőfokára.

csoportos Prepilates & Postpilates

Csoportos PrePilates

A várandósság alatt végzett rendszeres sport segíti a terhességi „tünetek” megelőzését és enyhítését.

A terhesség alatt testünk nagy átalakuláson megy keresztül, amely jelentős megterheléssel jár. Az emlők és a has megnövekedésével a súlypont áthelyeződik, a testtartás megváltozik.  A relaxin hormonok felszabadulásával az ízületek lazábbá és sérülékenyebbé válnak. Az eltolódott testsúlyközéppont következtében gyakran jelentkezhet deréktáji fájdalom, és hátfájdalmak is.

Ezért ebben az időszakban fontos, hogy a kismamák speciális edzésprogramot kapjanak. A terhesség ideje alatt végzett rendszeres testmozgás pozitívan hat az anyára és a babára egyaránt. A terhesség alatti testi változások legjobb támogatása a mozgás.

Bővebben

A PrePilates órán a fókusz a törzsizmok mellett a far-, a hát- és a lábizmok erősítésén van. A pilates órákon a hangsúly a biztonságon, a helyes testtartásban végzett gyakorlatokon és a légzésen van.

 

A fókuszált légzés növeli a vér oxigén szintjét, amely a babára is kedvező hatással van. Megdolgoztatja a légzőizmokat és a lazítja a gátizmot. A mozgás javítja az anya és a placenta vérkeringését, energetizál, és pozitív hatással van a hangulatra is. A cél nem a versenysport, nem a túlhajszolás hanem az egészséges, vitalizált állapot elérése.

 

Figyelembe vesszük a hormonális változásokat, amelyek hatással vannak az ízületi porcokra és a sérülékenyebb szalagokra is. Nem terheljük feleslegesen a csuklót és a térdeket, de erősítjük a körülötte lévő izmokat.

 

Kismamáknál a rendszeres sport javítja a lábak vérkeringését, a korai szakaszban enyhítheti a tipikus panaszok erősségét (émelygés, hányás, fáradékonyság). A középszakasztól csökkentheti a fájdalmat, megakadályozhatja az anyai és a gyermeki túlsúlyt. Könnyítheti és gyorsíthatja a szülést.A várandóság ideje alatt aktív édesanyák a szülést követően is jellemzően aktívak maradnak, hamarabb visszatérhetnek a sporthoz és könnyebben leküzdik az esetlegesen megjelent panaszokat.

 

A torna megkezdése előtt orvosi hozzájárulás szükséges.

Csoportos PostPilates

Testi és lelki regeneráció. A baba születése után minden édesanya a lehető leghamarabb szeretné visszaszerezni a régi formáját. Mindenképp érdemes ezt óvatosan, fokozatosan elkezdni. A terhesség miatt a hormonális változások még fent állnak, sérülékenyek az ízületek, bizonyos területek érzékenyebbek, emellett sokakat érint az egyenes hasizmok kóros eltávolodása (rectus diastasis), amik speciális mozgásprogramot kívánnak.

A PostPilates órán a fókusz a testtudat kialakításán van. A legnagyobb figyelmet a szétnyílt hasizom, a gerinc stabilitását biztosító izomfűző újraépítése, a medencefenék izmainak erősítése kapja. A terhesség alatt nem használt izmok (gátolt izmok) visszakapcsolása, működésük újraindítása segíti a friss anyukák gyorsabb regenerációját.

Bővebben

Az órák alkalmával a helyes légzésminta kialakítása segít a légzőizmokat újra teljes kapacitásukban működtetni, amely pozitív hatást gyakorol a gátizmokra is. A testi tényezők mellett a mozgás lelkileg is pozitívan hat.

A reformer gép segítségével, a terhelés szabályozásával megvalósul a fokozatosság elve. A helyes testtartásban végzett gyakorlatok, az erő és a fittség javítása segíti a mindennapi teendőket. (pl. a baba kézben tartása, etetése, emelése).

 

Az anyasággal járó kihívások leküzdéséhez a mozgás egy nagyszerű lehetőség és a pilates egy szuper eszköz.

 

A szülést követő 6. héttől javasolt.

Itt, csak te számítasz. Ne rágódj a múlton, és ne aggódj a jövőn. Add át magad a pilates csodáinak!

Foglalok!